Thailand – en eksotisk og vennlig turistdestinasjon

Thailand kalles “Smilets land”, og befolkningen er kjent for å være både vennlige, gjestfrie og hjelpsomme. Thailand byr dessuten historiske severdigheter, vakre buddhistiske templer, flott natur, eksotiske dyr, fantastiske sandstrender og turkisblått hav.

Thailand kan også by på hektisk storbyliv med gode shoppingmuligheter, og prisnivået ligger betydelig lavere enn i Norge. I tillegg er Thailand kjent for sin gode kokkekunst, og i de større byene finner man et pulserende uteliv med utallige restauranter, barer og nattklubber.

Geografi

Thailand ligger i Sørøst-Asia, og grenser til Malaysia, Kambodsja, Myanmar, Laos, Andamanhavet og Thailandbukten. Landet har rundt 70 millioner innbyggere (2016), og dekker et areal på 514 000 km2.

Landskapet i Thailand består av fjellområder i nord, der høyeste fjelltopp måler 2576 m.o.h. (Doi Inthanon). De sentrale delene av landet består av slettelandskap. I nordøst ligger Khoratplatået ved Mekong-elven, og platået måler 150 – 300 m.o.h. Lengst sør i landet finner man Malayahalvøya, som er kupert og skogrikt med vakre sandstrender langs kysten.

Hovedstaden Bangkok ligger på begge sider av elven Chao Phraya – nær den nordligste delen av Thailand-bukten. Bangkok har bortimot 12 millioner innbyggere i metropolområdet. Bybildet bærer preg av utallige skyskrapere, der MahaNakthon er den aller høyeste på hele 314 meter. Øverste del av bygningen åpnes for besøkende i 2018, der man får 360 graders panoramautsikt over byen.

Bangkok har en lang rekke kulturelle og historiske turistattraksjoner, i tillegg til svært gode shoppingmuligheter. 25 km øst for hovedstaden ligger Thailands største internasjonale flyplass – Suvarnabhumi Airport (BKK). Det er også internasjonale flyplasser i Phuket, Chiang Mai og Hat Yai.

Noen av de mest populære turistdestinasjonene i Thailand er Bangkok, Phuket, Pattaya, Krabi-området og Chiang Mai. I tillegg er det mange som velger å besøke de vakre øyene i sør – bl.a. Phi-Phi-øyene, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Lanta.

Klima

Thailand har tropisk monsun-klima, og i perioden mai – september opplever landet monsunvinder med regn (og tordenvær). Dette gjelder særlig nord i landet. I perioden november – mars har landet en kjøligere og tørrere klima. Vinterstid kan det bli kjølig i nord, med temperaturer ned mot 10 – 15 grader C. Sør i landet er det stort sett varmt gjennom hele året, med rundt 24 – 32 grader C. Varmeste periode er mars og april.

Thailand er først og fremst en helårsdestinasjon. Skal man likevel anbefale å reise i en bestemt periode, må det bli november – februar. Da er temperaturene mest behagelige, samtidig som det faller minst nedbør.

I de sørlige delen av Thailand er badetemperaturen svært behagelig, og ligger stabilt på 29 – 30 grader C. hele året.

Hvordan komme dit

Det er mulig å reise på charterferie fra Oslo (Gardermoen) til Phuket i Thailand i perioden november – mars (høysesongen). I tillegg går det direktefly fra Oslo til Bangkok (både Norwegian og Thai Airways) i samme periode. Flytiden er ca. 11 timer.
Utenom høysesong kan man f.eks. komme seg til Thailand på 12 – 15 timer via Moskva, Amsterdam eller Doha. Reisetiden vil variere etter hvor man foretar flybyttet, men raskeste reiserute for 2018 er fra Oslo til Phuket er via Moskva.

Tar man direktefly fra Oslo til Bangkok, kan det være greit å vite at man enkelt kan komme seg videre med fly herfra til Phuket. Flytiden er ca. 1 time. Dersom du trenger finansiering til din ferietur til Thailand så kan finansbloggen billige forbrukslån gi deg flere alternativer.

Attraksjoner

Thailand har noe for enhver smak, og er en populær feriedestinasjon. I 2016 mottok landet 36,6 millioner besøkende fra hele verden. Mange reiser sør i landet på sol- og badeferie, mens andre vil oppleve storbyen Bangkok. Thailand har 5 steder som står oppført på UNESCOs verdensarvliste – deriblant de historiske byene Ayutthaya og Sukhothai, det arkeologiske området Ban Chiang samt Khao Yai Nasjonalpark.

95% av befolkningen i Thailand er buddhister, og trosretningen gjenspeiles både i samfunnsliv og i landets kultur. I alle de største byene finnes det vakre buddhistiske templer som er utsmykket med Buddha-statuer, noe som er et betydelig trekkplaster for turister.

Shopping

Det er svært gode shoppingmuligheter i Thailand, og man kan velge mellom markeder, butikker eller kjøpesentre i de større byene. Prisnivået er behagelig, men vær klar over at designermerkene man får kjøpt på markedene, ikke er ekte. Det er populært å handle klær i Thailand, både billig lokalprodusert street wear, piratkopier og mer fancy Thai silke. Smykker, sko, vesker og håndverksprodukter er også noe turister ofte kjøper med seg hjem, – i tillegg til skreddersydd dress eller kjole.
Thailand har godt utvalg av elektronikk- og datautstyr, men prisnivået er noe høyere her enn i f.eks. Hong Kong og Singapore.

Overnatting

Thailand har et av verdens mest omfattende overnattingstilbud, og man finner hoteller i alle prisklasser. Landet har totalt 8300 hoteller, og over halvparten av dem er såkalte “boutique”-hoteller. Denne hotelltypen har som regel maks 10 værelser totalt. Andre hotelltyper er Spahotell, luksushotell, forretningshotell, ferieleiligheter, Bed & Breakfast samt gjestehus. Sistnevnte er rimeligste overnattingstype, men standarden er svært variabel.